Çene ve Diş Cerrahisi
Çene ve diş cerrahisi, ağız, çene ve yüz bölgesindeki dokularda oluşan estetik, fonksiyonel ve fonetik sorunları medikal ya da cerrahi işlemle tedavi eden bir diş hekimliği alanıdır.
Çene Eklem Hastalıkları Tedavisi
Yemek yerken çeneden ses gelme, çenede kitlenme, ağrı ya da ağız açıklığında kısıtlılık sorunları için tedavi gerekmektedir. Bunun için gömülü ya da komplike dişler çekilebilir, çenede oluşan kist ya da tümörler tedavi edilebilir, ağız, çene ve yüz bölgesindeki enfeksiyonlar tedavi edilebilir, çene ve yüz bölgesinde oluşan kırıkların tedavileri yapılabilmektedir. Bunun için çene ve diş cerrahisi bölümüne gidilmelidir.
20 Yaş Dişleri
Çenenin her iki tarafında eni sonda çıkan üçüncü büyük azı dişleridir. Genellikle 16 il 20 yaş arasında çıkmakla birlikte ağızda yer olmadığı durumda çekilmelidir.
Çene Kistleri
Bir diğer ismiyle mukoza kisti ya da ağız kisti olarak bilinmektedir. Ağız içerisinde küçük ve sıvı dolu keselerdir ve ağrısızdır. Ancak hasta herhangi bir rahatsızlık hissediyorsa mutlaka hekime başvurmalıdır.
Gömük Dişler
Hastanın çene kemiği içerisinde bulunan ve normal konumunu alamayan dişlerdir. Genellikle 20 yaş dişleri ve bazen kanin dişleri gömülü kalabilmektedir. Bu durumda ortodontik tedavi uygulanabildiği gibi çekiledebilmektedir.
Dijital Anestezi
Anestezik solüsyon hastanın doku basıncına göre ayarlanmaktadır. Özel bir jel, hastanın uyuşturulmak istenen bölgesine sürülmektedir. Bu şekilde doktor korkusu olanlar daha rahat bir süreç izleyerek acısız bir şekilde anestezi uygulanmış olur. Bu yöntem her yaşa uygundur.
Lazer Diş Hekimliği
Çene ve diş cerrahisi bölümünün de sıklıkla kullandığı lazer tedavisi, diş çürüğü temizlenmesi, kök ucu kistleri temizlenmesi, dişlerin çekiminde kemiğin uzaklaştırılması, diş etlerindeki hiper pigmentasyona bağlı renkleşmenin giderilmesi gibi yöntemlerde kullanılmaktadır.