Çene Eklem Hastalıkları Tedavisi - Dogaparkdis.com | Başakşehir Diş Doktoru - Başakşehir Diş Beyazlatma Tedavisi
 

Çene Eklem Hastalıkları Tedavisi

Çene Eklem Hastalıkları Tedavisi

Çene eklemi ağız ve diş sağlığımız için oldukça önem taşıyan bir eklemdir. Çene ekleminin konuşma, çiğneme, solunum gibi işlevlerimizde rolü vardır. Daha çok 25 ile 45 yaşları arasında görülse de her yaşta çene eklem hastalıklarının yaşanması mümkündür. Çene eklem hastalıkları tedavisi, ağız ve diş sağlığı alanına giren bir tedavidir ve kliniğimizdeki diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Çene Eklem Hastalığı Belirtileri

Çene eklem hastalığında en çok karşılaşılan belirti çene ekleminden gelen sestir. Bu ses gıcırdama ya da tıklama şeklinde kendini gösterebilir. En çok karşılaşılan belirtilerden diğeri de ağız açmada yaşanan zorluktur. Çene eklem rahatsızlığı yaşayan kişiler ağızlarını tam olarak açmada güçlük çekebilirler ve bunu yapmaya çalışırken ağrı duyarlar.

Bazı durumlarda çene eklem hastalığı olan bireylerde kulak bölgesinde de sorun yaşanmaktadır. Çene ekleminin kulak bölgesine olan yakınlığından dolayı, çene eklemi probleminde bu bölge de etkilenmektedir. Kulakta yaşanan sorunlar çınlama ya da uğultu şeklinde olabilir. Bunun dışında dişlerde hassasiyet, sallanma, baş dönmesi, baş ağrısı gibi belirtilere de rastlanır.

Bu belirtilerden biri ya da birkaçı kişilerde görüldüğünde bir uzmana gitmek önemlidir. Belirtilere sahipseniz sitemizde bulunan iletişim numarasından kliniğimize ulaşabilir ve çene eklem hastalıkları tedavisi için görev alan hekimlerimizden randevu alabilirsiniz.

Çene Eklem Hastalıkları Nedenleri

Çene eklem hastalıkları genel olarak kronik bir rahatsızlıktır. Bazı durumlarda o bölgeye olan bir darbe, diş çekilmesi, yoğun stres yaşanması, genel anestezi gibi nedenlerle de ortaya çıkabilmektedir. Hastalığın nedeninin tespit edilmesi tedavi yöntemi izlenirken önem taşımaktadır.

Çene Eklem Hastalıkları Tedavi Yöntemleri

Çene eklem hastalıkları tedavisi, kişinin problemine ve ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Çene eklem hastalıkları için cerrahi olmayan tedavi yöntemleri arasında ilaç (farmakolojik) tedavisi, ağız içi apareylerin kullanımı, fizik tedavi ve stres tedavi yöntemi gibi yöntemler vardır.

Uygulanan cerrahi tedaviler arasında artosentez, artoskopi ve botoks uygulamaları yer alır. Bölgede tedavi edilmesi gerekli olan kistler ya da anomaliler varsa cerrahi tedavilere başvurulur. Önemli etkisi olan başka tedavi yöntemlerinden biri de egzersizdir. Çene kasları için germe ya da gevşeme gibi egzersizler yapmak bu kasın güçlenmesinde faydalı olur. Çene eklem hastalıkları tedavisi için kliniğimizde alanında tecrübeli hekimlerimize başvurabilirsiniz.

DOĞAPARK Dental © 2022

bt_bb_section_top_section_coverage_image