Portfolio - Dogaparkdis.com | Başakşehir Diş Doktoru - Başakşehir Diş Beyazlatma Tedavisi
 

Blog

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Full Dijital Protez

Gelişen teknoloji ile diş sorunlarına karşı çeşitli tedavi yöntemleri geliştirilmekte ve uygulanmaktadır. Full dijital protez dişlerin tamamıyla olmaması ve dişlerin çoğunun çekilmesi gereken durumlarda dört veya altı adet implant üzerine diş protezinin sabitlenmesi ve bu sürecin tamamının dijital ortamda geliştirilmesi ve uygulanmasıdır. Tam dişsiz hastalara bu teknik ile aynı gün içerisinde kaliteli bir sabit protez takılmakta ve dişlerin işlevi kazandırılmaktadır.

Bu teknik ile kişiye özel tasarım yapılmakta ve çene yapısına uyum sağlanmaktadır. Dijital ağız taramalarıyla en uygun diş implantı, belirlenmekte ve dijital ortam üzerinden geliştirilmektedir. Bulantı durumları olan hareketli protez kullanamayan hastalar için dişsizliğin giderilmesi için sabit protezin yerleştirilmesini sağlayan implant yöntemi kullanılır.

Full dijital protez ile yaygın olan implant tedavilerindeki kesik ve dikiş gibi işlemlere gerek kalmadan uygulanabilir. Tedavi sonrasında oluşan sağlık sorunları en aza indirgenmiştir. Buradaki tüm işlemler, dijital ortamda dijital akışla yapılır. İmplantların açısı, uygulama öncesi dijital ortamda takip edildiği için implant uygulaması oldukça kolaylaştırılmakta ve sonuçları daha verimli olabilmektedir.

Full Dijital Protez Tedavisinin Özellikleri

Oluşturulacak olan sabit diş protezleri ağız içerisinde ki konumu öncesinde dijital ortamda görüldüğü ve geliştirildiği için hata yapma olasılığı en aza indirgenmektedir. Ayrıca zorlu seans ve süreler oldukça azalmakta hastalar için avantaj sağlanmaktadır. Kemik hacmi ve kemik yapısı yeterli herkes için uygulanabilirliği vardır. Güçlü kemik yapısı bulunan ve yeterli çene yüzeyine sahip olanlarda full dijital protez uygulanabilirliği oldukça kolay olmaktadır.

Öncelikle ağız içi ve yüz fotoğrafları çekilmekte; planlama dijital ortamlarda yapılarak hata payı en aza indirgenmektedir. Bu teknik iki aşamadan oluşur. İlk aşama ölçüm ve dijital ortama aktarılıp geliştirmesidir. İkinci aşamada ise dört veya altı implant üzerinde sabit diş protezinin yerleştirilmesi ile tedavi bitirilmektedir.

Full Ağız İmplant Tedavisi Nedir?

Full dijital protez ile hasta için en kısa sürede en uygun protez şekli hata payının en aza indirgenmesiyle uygulanmakta ve oldukça verim alınmaktadır. Bununla birlikte kliniğimiz tedavi sonrasında dahi hastalarımızın diş sağlığının takibini yapmakta ve en uygun tedavi yöntemini hastaya sağlamaktadır.

Diş Beyazlatma

Gündelik hayatımızda dişlerimizin görünümü bizim için oldukça önemlidir. Diş beyazlatma mevcut dişlerin olduğundan daha beyaz hale getirilmesi için yapılan uygulamadır. Son yıllarda oldukça yaygın olarak uygulanan bu yöntemle genetik diş sarılığı ve yanlış beslenmeden dolayı oluşan lekelerin giderilmesi amaçlanmaktadır. Böylelikle dişlerin üzerindeki lekelerin giderilmesi için diş beyazlatma jelleri ile tamamen beyazlatma sağlanmaktadır.

Dişleriniz her ne kadar sağlıklı görünse ve düzenli fırçalama sağlansa dahi beyaz görünümde olmayabilmektedir. Gülümsemenizin bu sararlar sonucunda estetik görünmediğini düşünebilirsiniz. Dişler kendinize güvenin en temel unsurudur. Diş beyazlatma işlemi her sağlıklı diş için uygulanabilmektedir. Kliniğimizde uzman kadromuz ve teknik ekipmanlarımızla bu sararmalara çözüm bulmakta ve istediğiniz beyazlamayı dişlerinizde sağlamaktayız.

Dişlerin Beyazlığını Kaybetmesi

Anne karnında dahi antibiyotikler diş yapısını etkilemektedir. Günlük hayatımızda sigara tüketimi, çay, kahve gibi dişlerde leke yapıcı içecekler ve temizliği sağlanmayan bazı gıdalar dişlerde leke oluşturmakta ve sararmalara neden olmaktadır. Bu gibi nedenlerden dolayı diş beyazlatma yöntemlerine başvurmaktayız. Dişlerde ki sararmaları bu grupta değerlendirebilmekteyiz.

İç renklenme diye adlandırdığımız bu sınıfta dişlerin içine nüfus etmiş sararmalar vardır ve bu sararmalar dişlerin fırçalanması ile giderilmemektedir. Dış renklenme olarak adlandırdığımız diğer sınıfta ise diş üzerinde leke yapıcı içecek ve gıdaların tüketimiyle oluşmakta ve diş taşı temizliği ile kolaylıkla diş beyazlatma işlemleri uygulanmaktadır. Kliniğimizde diş yapınıza en uygun yöntem belirlenip dişlerinize beyazlatma işlemleri uygulanır.

Diş Beyazlatma Uygulaması

Diş beyazlatma işlemi için diş jeli kullanılmaktadır. Bu diş Jellerinin uygulanmasında diş dışındaki bir yere temas etmemesi gerekmektedir. Dudak ve diş etlerine temasında oldukça sakınca bulunmaktadır. Bu sebeple diş beyazlatma işleminin bir uzman tarafından uygulanması daha sağlıklı olmaktadır. Dişleriniz için uygun yöntem ve metotları diş hassasiyetini dikkate alarak uzmanlarımız belirlemektedir. Ayrıca diş beyazlatma işlem sonrasında dişlerde ki beyazlığın etkisi 2-3 yıl sürdürülmektedir. Yine de beslenme şeklinizin beyazlatma üzerinde etkisi olmaktadır.

Kliniğimiz diş beyazlatma işlemlerini titizlikle uygulamakta ve dişlerinizi sonrası içinde takibini yapmaktadır. Uzmanlarımızın tam donanımlı olması ile diş yapınız çözümlenmekte ve uygun işlemler sizlere belirtilmektedir. Hijyen şartlarına uygun, ekonomik fiyatlarla sizlere hizmet vermekteyiz.

Diş Taşı Temizliği (detertraj)

Dişlerin doğru fırçalanmaması ve bakımının tam yapılamaması gibi nedenlerden kaynaklı diş yüzey aralarında ve diş etlerinin dip kısımlarında plak birikimi ve zamanla diş taşı oluşumu gerçekleşmektedir. Doğa Park total bakım ile oluşan diş plaklarının ve diş taşlarının giderilmesi amaçlanmaktadır. Tedavi edilmeyen ve temizliği sağlanmayan diş taşları ve plaklar diş etlerine sıçrayarak ciddi diş eti rahatsızlıkların oluşmasına sebep olmaktadır.

Diş taşları ve diş renklerindeki değişimler kendiliğinden temizlenmeyen ve giderilmeyen sorunlardandır. Ayrıca diş taşları büyüyen ve yayılan bir diş sorunudur. Yani fark edildiğinde temizliğinin sağlanması gerekmektedir. Dişler plak oluşumu zamanla kendiyle birlikte ağızda koku, diş yapısını zayıflatma, diş etlerinde kanamaları ve diş lekelenmeleri gibi sorunları oluşturmaktadır. Bu sorunların çözümü için hekim desteği almak zorunlu hale gelmektedir.

Doğa Park total bakım ile bu küçük gibi görünen ama zamanla büyük sorunların oluşumuna sebebiyet veren plak ve diş taşı temizliğine kalıcı çözüm sağlanmaktadır. Diş eti altında kalan plaklar çoğunlukta değilse total bakımda herhangi bir anestezi uygulanmamaktadır. Total bakım sonrasında diş etlerindeki iltihaplanmalar giderilmekte kısa zaman sonrada diş etleri eski sağlıklı haline kavuşmaktadır.

Total Bakım Uygulamaları

Doğa Park total bakım bazı uygulamaları içermektedir. Bunlardan başlıca şu şekildedir;

  • Diş taşlarını kalıcı olarak gidermektedir.
  • Diş yüzeyindeki lekelerin giderimi yapılmaktadır.
  • Diş yüzeyinde cila işlemi yapılmaktadır.
  • Ayrıca birçok bakterinin hedefi olan dil temizliğinin yapılması da bu kapsamdadır.
  • Diş ipi uygulaması ile diş aralığında kalan kalıntıların temizlenmesi işlemi yapılmaktadır.

Bunlar gibi birçok diş temizleme uygulamaları ile dişler de temizleme sağlanıp uzun ömürlü sağlıklı diş kullanımını sağlamaktadır.

Total Bakım Avantajları

Doğa Park total bakım ile dişlerinizin tam temizliği sağlanmakta ve sağlık durumundan emin olunmaktadır. Birçok temizleme aşamasında bulunularak dişlerde ki sorunların büyümesine ve diğer alanlara sıçramasının önlenmesi amaçlanmaktadır.

Kliniğimizde sizlere uyguladığımız her işlem için hijyen koşulları ön planda tutulmakta ve ekonomik fiyatlarla hizmet vermekteyiz. Uzman hekim kadrosuyla diş ve ağız sağlığınız güvence altına alınmaktadır. Şeffaf hizmet anlayışımız ile diş yapım ve kaplama işlemelerinin her aşamasında sizleri bilgilendirmekteyiz.

Özel Tedaviler

Diş hekimliğinde, klinikte yapılan özel tedaviler başlıca şu şekilde sıralanabilir:

  • İmplant
  • Ortodonti ( diş teli)
  • Periodontoloji (diş eti)
  • Çene Cerrahisi
  • Dijital Diş Hekimliği
  • Gülüş Tasarımı
  • Lamine
  • Estetik Diş Hekimliği
  • Zirkonyum
  • 3 D Tomografi

İmplant

Diş tedavileri denince akla gelen ilk uygulamalardan biri olan implant tedavisi, titanyumdan yapılmış vidaların çene kemiğinin içine, eksik dişlerin yerine yerleştirilmesidir. Çeneye sabitlenen bu vidalar diş kökü vazifesini görürler. Yerleştirilen vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. Günümüzde artık diş kaybına uğrayan pek çok hastaya uygulanan bu yöntem yüksek hasta memnuniyeti sağlamaktadır. Bu özel tedavi uygulanacak kişinin çene yapısı tam gelişmiş olmalıdır. Bu nedenle implantta yaş sınırı olarak 18 yaş gösterilir.

Ortodontik Tedavi (Diş Teli)

Diş çapraşıklıklarının düzeltmesi, alt ve üst çene ile uğraşan bir diş hekimliği branşıdır. Kötü konumlanmış dişler insanlarda görüntü olarak rahatsızlık yaratabileceği gibi temizlenmesi de zordur. Çapraşık dişler iyi temizlenemediğinde dişeti hastalıklarına yakalanma riski ve diş çürüğüne bağlı olarak dişlerin erken kaybedilmesi riski doğar. Yaşanan probleme göre; baret takılarak, özel sabit uygulamalarla, sabit yer tutucular kullanılarak, hareketli yer tutucular kullanılarak, çene genişletici ya da hareketli pekiştiricilerle tedavisi yapılabilir.

Periodontoloji (Diş Eti)

Ağızdaki bakteriler diş çürüklerine neden olacağı gibi diş etinde iltihaba da neden olabilirler. Diş etinde kızarma ya da kanamaya sebep olan bu iltihap zamanla dişleri çevreleyen kemikte erimeye de dönüşebilir. Diş eti çekilmesine bağlı olarak dişlerde meydana gelen hassasiyet ve sallanma kişiye günlük hayatında rahatsızlık verir.

Ağız ve Çene Cerrahisi

Ağız içerisinde bulunan yumuşak dokuların tümü (dil, yanak, dudak, tükürük bezleri vs), diş rahatsızlıklarının, çene ve çene ekleminin her türlü rahatsızlığının ve buna bağlı hastalıkların teşhisi ve cerrahi tedavileridir.

Dijital Diş Hekimliği

CAD-CAM teknolojisinde; dişlerin ölçüsü bir kamera yardımı ile fotoğraflanarak (dijital) alınır. 10 mikron (1 mm’nin yüzde biri) hassasiyetindeki bu ölçü üzerine bilgisayar ortamında tasarım yapılır.

Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliği alanında yapılan porselen laminalar, zirkonyum kronlar, kompozit laminate & bonding ve beyazlatma (bleaching) gibi işlemlerdir.

Ortodonti

Ortodonti uygulamaları, genellikle çarpık diş ve uyumsuz çene gibi sorunların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Dişlerin düz seviyede dizilimini sağlamak ve çarpışan dişleri bir düzende sıralamak amacıyla geliştirilen bir daldır. Çarpık dişlerin diş etlerini aşındırmasını ve kanamalar meydana getirmesini de engellemektedir. Tedavi uygulanmadan önce diş yapısını ve diş sorunlarını tespiti oldukça önemlidir. Çene yapısıyla ilgili çoğu sorunlar aileden geçmekte ve kalıtsal olmaktadır.

Ortodonti tedavilerinin çoğu uygulanırken kişilerin yaşı, ön planda tutularak başlanılır. Gelişme çağında ki kişilerde, alt veya üst çene geride ise ortodonti yöntemleriyle tedavi edilmektedir.

Bazı fonksiyonları yanlış uygulanmasıyla çene yapısı, v şeklinde olmaktadır. Bu fonksiyonlara örnek olarak burundan nefes almak yerine ağızdan solunum yapılması verilebilmektedir. Bunun dışında bebekken yapılan yanlış uygulamalar ile çene yapısı bozulabilir. Bu uygulamalara örnek olarak bebeklerde emzik kullanımı, tırnak yeme, çok fazla biberon kullanımıyla çene yapısı bozulabilmektedir. Ayrıca üst çene darsa aparey kullanımıyla tedavi edilebilmektedir.

Ortodonti Tedavisi Neleri Kapsar?

Ortodonti tedavisi, çene uyumsuzlarında çoğunlukla kullanılmaktadır. Çene yapısı büyük olup da dişler çene yapısına göre küçük kalıyorsa diş aralarında aralıklar oluşabilir. Ayrıca dil uzunluğunun normalden uzun olması diş aralarının açılmasına sebep olabilmektedir. Bu gibi sorunların tedavisi bir tek ortodonti ile sağlanır.

Bunun tam tersini düşünecek olursak çene yapısının küçük; dişlerin büyük olmasıyla dişler çene dışında büyüme gösterir ve diş yapısında çarpıklıklar meydana gelmektedir. Bilindiği üzere süt dişleri belli bir zamana gelince düşmektedir. Düşmesi gereken zamanın öncesinde süt dişinin düşmesiyle süt dişinin boşluğunu diğer dişler doldurmakta ve dişlerde kayma meydana gelebilmektedir. Ayrıca bazı dişler, çıkacak yer bulamaz ve damak altında gömülü kalıp büyümeye devam edilmektedir.

Ortodonti Sorunları Nasıl Tedavi Edilir?

Ortodonti tedavisi her yaş grubuna uygulanabilir. Tedavi süresi ve tedavi planlaması diş ve çene yapısına göre ayrıca yaş ortalamasına göre değişkenlik gösterir. Ayrıca kliniğimiz bu tedaviyi uygularken bir yandan da estetik görünümü de sağlayıcı işlemlerde bulunmaktadır. Böylelikle hem diş ve çene rahatsızlıkları giderilmekte hem de estetik diş görünümü oluşturulmaktadır.

Estetik Diş Hekimliği

Günümüzde diş sorunlarının giderimi diş hastalığından ziyade dişin görünümüyle alakalıdır. Estetik diş hekimliği diş hekimliğinin birkaç kolunun birleşimiyle dişlerin sağlıklı görünmesinin yanı sıra görünümünde estetik duruşunu amaçlamaktadır. Gelişen teknolojiyle birlikte estetik diş algısı yaygınlaşmakta ve gelişimi sağlanmaktadır. Bilindiği üzere dişlerin görünümü fiziksel ve sosyal çevreyi de etkilemektedir.

Estetik diş hekimliğinde estetik görüntü kişinin ağız yapısı ve diş ihtiyaçlarına göre belirlenmektedir. Böylelikle estetik diş görünümünde uygulanacak metot ve yöntemler kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Kişinin ağız ve diş yapısının dışında fiziksel görünümü ve yüz hatları oldukça önemlidir. Yüz hatlarına göre en ideal estetik görünüm elde edilir.

Estetik Diş Hekimliği Yöntemleri

Estetik diş hekimliği alanında yapılan uygulamalar değindiğimiz gibi kişinin fiziksel görünümü baz alınarak yapılır. Estetik görünüm sağlamak amacıyla uyguladığımız tedavi ve işlemler kliniğimiz bünyesinde bulunan alanında uzman hekimler tarafından yapılmaktadır. Uyguladığımız estetik diş hekimliği yöntemleri ise şu şekildedir.

  • Adeziv sistemler; şekil, boyut ve renk gibi biçimlerle diş üzerinde yapılan değişikleri kapsamaktadır. Bu uygulamalar genellikle dişe yapıştırma işlemleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Adeziv işlemeler ile kırık dişler onarılmakta, diş arası boşlukları doldurulmakta, diş rengini beyazlatma gibi uygulamaları kapsamaktadır. Çoğunlukla bu yöntem estetik diş hekimliğinde kullanılmaktadır.
  • Kompozit dolgu; diş dolguları içinde en doğal görünen dolgu türüdür. Estetik diş hekimliğinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Kısa zamanda işlem bitirilmekte ve düzenli bakımlı bir diş görünümü elde edilmektedir.

Porselen diş kaplaması da birden fazla diş eksikliği olan durumlarda estetik diş hekimliği alanında çokça kullanılan bir yöntemdir. Ayrıca dişlere en uygunu tercih edilecek şekillerde birden çok porselen diş kaplaması çeşidi uygulayabilmekteyiz.

Estetik Diş Hekimliği Kapsamları

Günümüzde her alanda olduğu gibi diş alanında da ayrı bir dal olmaktadır. Estetik diş hekimliği gülüş estetiği, diş eti estetiği, diş beyazlatma, porselen lamina uygulamaları, implant uygulamaları gibi birçok işlem ve alanı kapsamaktadır. Kliniğimiz bütün bu yöntemlerin içinde uzmanlarımız ve sizin katılımız ile en uygunu seçilmekte ve istediğiniz şekilde estetik bir diş görünümü kazandırılmaktadır.

Diş Protezleri

Günümüzde doğal diş yapısı bozulan bireylerin, dişlerinin düzeltilmesi kolaylıkla sağlanmaktadır. Diş protezleri sayesinde, farklı sebeplerle kaybedilen veya eksilen dişlerin tamamlanması mümkündür. Uygulanan yapay dişler, diş dokusunun sağlıklı olmasına katkı sağlamaktadır. Ayrıca kişilerin estetik görünüm kazanmasına neden olmaktadır. Protezler dişlerin fonksiyonlarını tam olarak yerine getirebilmektedirler.

Diş Protezleri Çeşitlerimiz

Diş kayıplarının belli başlı sebepleri arasında, iyi bakılmayan dişler, hastalıktan dolayı kaybedilen dişler ve kazalar sonucu oluşan diş kayıpları yer almaktadır. Sebep ne olursa olsun kaybedilen dişler yerine, farklı çeşitlerde kullanıma sunduğumuz protezler bulunmaktadır. Kaybettiğiniz dişleriniz yerine daha estetik ve işlevsel dişler kazanabilirsiniz.

Diş kayıpları estetik bozulmalara, ağızdaki dişlerin olmamasından kaynaklı konuşma bozukluklarına neden olmaktadır. Alanında tecrübeli diş hekimlerimiz,diş protezleri ile bu tür sorunların giderilmesini sağlamaktadır. Böylece kaliteli protezlere sahip olacak hastamız, psikolojik olarak da kendini iyi hissetmiş olacaktır.

Ağız ve diş sağlığı için protez çeşitlerimiz;

  • Tam ve bölümlü hareketli protezler,
  • Metalsiz yapıda porselen ya da metal destekli sabit protezler,
  • Doğal diş kökleri üzerine yapılan (overdenture) protezler,
  • Diş gıcırdatma veya diş sıkma alışkanlığı olan bireylere uygulanan protezler,
  • Yüz ve çenede oluşan sert ve yumuşak doku kayıplarının giderilmesi amacıyla yapılan protezler,
  • Diş çekimi sonrası takılan protezler şeklindedir.

Diş Protezleri Fiyatlarımız

Uzman diş hekimlerimiz, insanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen diş eksikliklerinin giderilmesi için en kaliteli protezleri uygulamaktadırlar. Böylece hastalarımızın estetik kaygılarını da gidermiş olmaktadırlar. Bu nedenle çok önemli olan protez tedavi giderleri bir nebze olsun göz ardı edilebilmelidir.

Diş protezleri fiyatları, başvuran hastalarımızın ihtiyaçları, sosyoekonomik yapıları ve protezden beklentileri açısından farklılık gösterecektir. Başvuran hastalarımızın diş kayıpları çok farklı şekilde olmaktadır. Bu nedenle protez fiyatlarımızı etkileyen diğer etken yapılacak diş sayısıdır. Ayrıca protezin yapımında kullanılacak malzemelerde protez fiyatlarımızı etkilemektedir.

En uygun fiyatla protez yapımını sağlamak için uzman diş hekimlerimizden randevu alabilirsiniz. Diş hekimimizle karşılıklı görüşerek kullanılacak malzeme ve fiyat belirlenecektir. İlk muayenenizi olduktan sonra diş hekimimiz tarafından verilecek tavsiyelere uyarak hareket etmeniz faydalı olacaktır.

Diş Eti Tedavileri (Periodontoloji)

Çene kemiğini ve dişleri çevreleyerek, dişlerin çene kemiğinin içinde tutunmasına yarayan dokunun tedavileri, diş eti tedavileri (periodontoloji) olarak tanımlanmaktadır. Periodontoloji, diş etinde meydana gelen hastalıkları belirlemeyle, diş eti rahatsızlıklarının tedavisi ve tedavi sonrası kısmıyla ilgilenir. Bu konuda uzmanlığını almış hekimlere de periodontist denilmektedir.

Periodontoloji Neyle İlgilenir?

Dişlerimizi çevreleyen dokular ağız sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Bu dokular hem sert hem de yumuşak bir yapıdadır. Diş eti hastalıkları her zaman belirti vermediği için hemen fark edilmeyebilir.

Diş eti hastalıkları tehlikeli durumlara yol açabilir. Bazı diş eti rahatsızlıkları ciddi enfeksiyonlara neden olabilir ya da diş kaybı yaşanabilir. Diş eti iltihabı çene kemiklerinin erimesine yol açabilir. Böyle durumları önlemek için diş eti rahatsızlıklarının kontrolü ve erken teşhis oldukça önemlidir.

Diş eti tedavileri (periodontoloji) alanında diş eti rahatsızlıkları tespit edilir. Uygun tedavi yöntemi seçilir ve uygulanır. Daha sonra ağız sağlığının tedavi aşaması bittiğinde de korunması için çalışılır. Kliniğimizde alanında yetkin bir periodontistle birlikte diş eti tedavisi ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Diş Eti Hastalıklarının Belirtileri

Hastalarımız diş eti tedavileri (periodontoloji) alanında uzmanlarımıza başvurmadan önce en çok diş eti kanaması şikayetiyle kliniğimize gelmektedir. Bunun dışında en sık rastladığımız belirtiler diş etinde meydana gelen şişmeler ve kızarmalardır.

Diş etinde çekilmeler ve hassasiyet, diş etinde parlak yüzey, kaşınma, dişlerden kolay bir şekilde ayrılan diş etleri, akıntı, ağızda kötü bir koku ve tat hissi ve dişlerde sallanmalar da diş eti hastalıklarının göstergeleri arasındadır.

Diş Eti Hastalıklarını Nasıl Tedavi Ediyoruz?

Diş eti hastalıklarının erken teşhisi daha büyük sağlık sorunları yaşanmaması açısından oldukça önemlidir. En sık kullandığımız erken tedavi yöntemleri arasında diş taşı temizliği ve plağın uzaklaştırılması vardır.

Bazı diş eti hastalıkları bu yöntemlerle müdahale edilemeyecek kadar ilerlemiş olabilir. Böyle durumlarda cerrahi periodontal tedavilere başvuruyoruz. Bu tedavilerde daha derin bir diş taşı temizliği yapılır ve düzgün bir kök yüzeyi amaçlanır. Cerrahi tedavi yöntemlerimiz arasında iltihap temizleme üzerine olan subgingival küretaj, diş eti kenarlarına biçim veren, büyümeleri engelleyen gingivektomi ve kemik erimesi gibi vakalarda başvurulan flep operasyonu vardır.

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk diş hekimliği, 0-15 yaş arasında bulunan çocuklarımızın diş sağlığı, diş tedavisi ve dişlerinin korunması için çalışmalar yürütülen bir diş hekimliği bilim dalıdır. Bu bölüm diğer bir adıyla, pedodontidir.Tıp dalında, diş hekimliği bölümünde bulunan, çocukların gelişim gösterdikleri yaşlarda ağız ve diş sağlığı ve tedavisinin yapılması ile ilgili çalışmayı yapan diş doktorlarına ise Pedodontist denir.

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Çocukların yetişkinlere kıyasla ağız yapıları çok daha farklıdır. Çocuklarda bulunan bu farklı dinamikler dolayısıyla, sadece çocuklar ve onların diş sağlığı ile ilgilenen ayrı bir diş hekimliği branşı olması çok önemlidir. Bu yüzden pedodontistler, aldıkları eğitim neticesinde, kendilerini sadece çocuk ağız ve diş sağlığına adamış diş hekimleri olarak görev yaparlar.

Pedodontistler, standart diş hekimliği eğitimine ek olarak mezuniyet sonrası en az 4 yıl boyunca çocuk psikolojisi ile ilgili de eğitim alırlar. Çocukların büyüme ve gelişimi üzerine aldıkları eğitimle hizmetlerine devam ederler.Çocuk diş hekiminin görevleri kapsamında diş çürüğü tedavisi, diş çekimi, dişlerde meydana gelen kırıklar yer alır. Ayrıca diş yüzeyi temizliği, ağız ve diş sağlığı eğitimi, dişe yapılan florid uygulamaları, diş yüzeyinin çürük koruyucu malzemelerle örtülmesi (fissür diş aşısı), yer tutucu uygulamaları ve daha birçok tedavi çocuk diş hekiminin görev alanıdır. Fakat çocuk diş hekimliği öncelikli amacı, çocukların çürüksüz dişleri olmasına yardım etmektir.

Sağlıklı çocuklarla birlikte özel bakım gereksinimi olan sistemik hastalığa sahip çocuklarla da ilgilenir diş doktorları. Fiziksel veya zihinsel engelli bireyler de çocuk diş hekimliği muayene kapsamında, tedavi ve takip hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Çocuk Diş Hekimliğinin Çalışma Kapsamı

0-15 yaş arasındaki bireylerin süt ve daimi dişlerinin gelişimi, bakımı ve tedavisi çocuk diş hekimliğinin ana çalışma alanıdır. Diğer çocuk diş hekimliği hizmetleri;

-Diş çürüklerini önleyici işlemler,

-Çürük dişlerin tedavileri,

-Çürük süt dişlerin tedavi ve restorasyonları,

-Artık tedavi edilemeyecek durumdaki dişler için diş çekimi,

– Diş dizisinin düzgün bir şekilde oluşmasının sağlanması,

-Diş sürmesi ve dişlenmenin takibi,

-Önceliği koruyucu ve önleyici olan ortodontik tedaviler,

-Çocukluk döneminde görülen diş eti hastalıklarının tanımlanması ve tedavisi gibi uygulamalar yer almaktadır.

Çene ve Diş Cerrahisi

Çene ve diş cerrahisi alanına başvuran hastalarımızla ilk muayenesinden teşhis ve en uygun tedavi yöntemlerine kadar dikkatle ilgilenir ve bu süreci titizlikle yürütürüz. Çene ve diş bölgelerinizde meydana gelen tüm rahatsızlıklar ve sorunlar sebebiyle çene ve diş cerrahisine başvurmaktayız. Horlama ve ağız kapama sıkıntısı ve konuşmada zorluk gibi oldukça yaygın sorunlarla ilgili başvuru mercii çene ve diş cerrahisidir.

Dişlerde aşınma ve yıpranma herkesin başına gelebilir. Yaşadığımız çeşitli ağız, diş ve çene sorunları dolayısıyla çene ve diş cerrahisine gidilmektedir.

  • Damağa gömülü dişlerin çıkarılması ve tedavi edilmesi bu alanda gerçekleştirilmektedir.
  • Ağız ve çene bölgesinde ki enfeksiyonların giderilmesinde yardımcı olmaktadır.
  • Damak ve dudakların yarılması tedavilerinde çene ve diş cerrahisi
  • Çenede oluşan tümör gibi oluşumların giderilmesinde başvurulmaktadır.
  • Çene ve yüz bölgesinde olan kırıkların ani giderilmesinde etkin olmaktadır.
  • Çene ve yüz bölgesindeki her türlü ağrı ve tedavi edilmesi gerekilen durumlarda yardımcı olmaktadır.
  • Yaygın olarak uygulanan implant yöntemi de çene cerrahisi kapsamındadır.

Çene ve Diş Cerrahisi Hangi Hastalıklara Bakar?

Çene ve diş cerrahisi, genellikle;

  • Çiğneme ve ısırma zorluğu yaşandığında,
  • Yutkunma zorluğu çekildiğinde,
  • Dişlerde aşınma söz konusu olduğunda,
  • Çene eklemi ve çene kemiğinde oluşan sorunlarda,
  • Çene bölgesinde meydana gelen sert darbeler sonucu kırıldığında
  • Gömülü diş gibi sorunlarda başvurulan cerrahi alandır.

Diş yoksunluğu birçok kişide ve her yaş grubunda görülebilen bir durum. Diş yoksunluğunun giderilmesi ve işlevlerinin yerine getirilmesi için sıkça uygulanan implant uygulamaları, çene ve diş cerrahisi kapsamındadır. Ayrıca çene, ağız ve yüz bölgesinde estetik görünümün kazandırılması için yapılan uygulamalar da çene ve diş cerrahisinin ilgilendiği sorunlardır.

Çene ve Diş Cerrahisi Yöntemleri?

Genellikle ağız, yüz, çene ve diş bölgelerinde oluşan sorunlar ve rahatsızlıklarla ilgilenen çene ve diş cerrahisi bünyesinde birçok yöntem ve tedavi alternatifleri bulundurmakta ve uygulamasını yapmaktadır. Çok fazla sorun ve rahatsızlığı içinde barındıran ve bunlara çözüm arayan; tedavi uygulan, sürekli gelişim ve yenilik gösteren bir daldır. Kliniğimiz uzman hekim kadrosu ile sizlerin birçok rahatsızlık ve sorununu gidermektedir.

DOĞAPARK Dental © 2022

bt_bb_section_top_section_coverage_image